Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Projekt pluginu na HurtWorld w Minecraft

Pikselke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

McHurtWorld

- Zagramy w HurtWorld?

- Nie stac mnie by kupic!

- Ale nie w normalnego hurtworlda!

- To  w jakiego?

- HurtWorlda w Minecrafta!!!!!

====================================

McHurtWorld - Twoj plugin na HurtWorlda w Minecraft!

====================================

TODO:

- Bronie(Takie jakie w hurtworld)

- Surowce

- Zbroje

- Narzedzia

- C4

- Respawn surwoców losowo na mapie

- Auta

- Jedzenie (Pomarancze)

- Podczas zmiany biomu trzeba zmienic ubranie!

- Budowanie jak w hurtworld (w trakcie)

(Wiecej potem dopisze)

Zapomniałem o jakiejs rzeczy zeby dodac to napisz

Github:

https://github.com/Pikselke/McHurtWorld

EASYYT.PL

Opublikowano

@Aides

Plugin jest zrobiony w 5%/100%

@AdamGrzegorz

Src wgram na githuba za kilka dni jak kodu bedzie wiecej

Tylko ty wiesz jak tego githuba obsługiwać? Bo jak mi będziesz wrzucał pliki co parę miesięcy po prostu a nie aktualne to zabije. :P 

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Wiem jak obsługiwac

Wrzucał będę gdy zrobie jakos sensowną rzecz np. Surowce

EASYYT.PL

Opublikowano

Czyli plugin nigdy nie powstanie. Ale powodzenia, zrób githuba to może pomogę.

Masz troche racji, takie tematy nie mówie że ten, są tworzone pod publike, gdyż dużo osób mówi czego nie udopstępni a tak naprawde ch... ma. 

+ Fajny projekt ;) Jeśli będzie coś potrzeba urywek kodu jakiegoś proszę pisać :) Chętnie pomoge.

Opublikowano

Wysłałem na githubie parę komentarzy.

https://github.com/Pikselke/McHurtWorld/commit/491ca9bb24201378b9e09c7ba67e6d9faa71eed8

Generalnie nie wierzę że to się rozwinie. Mieszasz język polski z angielskim czego się do c***a nie robi. Piszesz w eclipse, bo widać te 8 spacjowe taby na githubie co swiadczy o Twojej kompetencji.

Kod jest biedny, poszarpany i źle nazwany. Ma podstawowe błędy.

Jeżeli dopiero się uczysz (a widzę jestes na bardzo wczesnym stadium rozwoju zaraz po obejrzeniu kamilgowna) to po 1. Nie publikuj tego, a po 2. Nie zabieraj się za tak bardzo zaawansowane pluginy. 

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Piszesz w eclipse, bo widać te 8 spacjowe taby na githubie co swiadczy o Twojej kompetencji.

To nie kompilator świadczy o kompetencji człowieka ;) co do tabów, nie wiem dlaczego on tak ma - ja akurat mam 4 spacje domyślnie.

Co do tego, że kolega Pikselke rzuca się od razu na głęboką wodę, przyznam się szczerze zrobiłem tak samo, według mnie jest to najlepsza i najskuteczniejsza metoda nauki "Postawić sobie niemożliwy do osiągnięcia cel i osiągnąć go". Więc Pikselke trzymam kciuki ! :D

Pomogłem ? ;) Daj like !

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Piszesz w eclipse, bo widać te 8 spacjowe taby na githubie co swiadczy o Twojej kompetencji.

To nie kompilator świadczy o kompetencji człowieka ;) co do tabów, nie wiem dlaczego on tak ma - ja akurat mam 4 spacje domyślnie.

Co do tego, że kolega Pikselke rzuca się od razu na głęboką wodę, przyznam się szczerze zrobiłem tak samo, według mnie jest to najlepsza i najskuteczniejsza metoda nauki "Postawić sobie niemożliwy do osiągnięcia cel i osiągnąć go". Więc Pikselke trzymam kciuki ! :D

Tylko że bez odpowiedniej wiedzy - może i osiągniesz cel. Ale kod będzie tak bardzo przejebany i osrany, że nie połapiesz się. Dlaczego? Bo mało wiedząc, nie znasz różnych funkcji javy czy bukkita, typu interfejsy, enumy, obiekty etc. Dlatego rzucanie się na głęboką wodę - NIE JEST, dobrym pomysłem.

Poza tym ok, trochę przesadziłem z tym eclipse. Po prostu chcę być pomocny, eclipse jest bardzo słabym kompilatorem i @GotoFinal już wiele razy to szczegółowo tłumaczył. Intellij posiada mnóstwo funkcji, lepsze podpowiadanie (dobre dla początkujących!), swietne wsparcie mavena czy pluginów. A do tego często jest dużo wydajniejsze niż Eclipse. Autouzupełnianie to bajka w Intellij. 4 spacje zamiast tabów które na githubie wyglądają po prostu źle. Nic tylko brać intelijkę :D

Sam kiedys kurczowo trzymałem się eclipse, później zmieniłem na netbeans - niesamowita różnica, aż przyjemnie się pisało. A później (krótko po netbeans) przerzuciłem się na intellij - i tu zostaję, naprawdę! :D

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Tylko że bez odpowiedniej wiedzy - może i osiągniesz cel. Ale kod będzie tak bardzo przejebany i osrany, że nie połapiesz się. Dlaczego? Bo mało wiedząc, nie znasz różnych funkcji javy czy bukkita, typu interfejsy, enumy, obiekty etc. Dlatego rzucanie się na głęboką wodę - NIE JEST, dobrym pomysłem.

Poza tym ok, trochę przesadziłem z tym eclipse. Po prostu chcę być pomocny, eclipse jest bardzo słabym kompilatorem i @GotoFinal już wiele razy to szczegółowo tłumaczył. Intellij posiada mnóstwo funkcji, lepsze podpowiadanie (dobre dla początkujących!), swietne wsparcie mavena czy pluginów. A do tego często jest dużo wydajniejsze niż Eclipse. Autouzupełnianie to bajka w Intellij. 4 spacje zamiast tabów które na githubie wyglądają po prostu źle. Nic tylko brać intelijkę :D

Sam kiedys kurczowo trzymałem się eclipse, później zmieniłem na netbeans - niesamowita różnica, aż przyjemnie się pisało. A później (krótko po netbeans) przerzuciłem się na intellij - i tu zostaję, naprawdę! :D

@AdamGrzegorz

Masz racje, ten kod ma dużo luk w sobie jak i będzie lagował po wgraniu, 

@Piksele

Piksele, jeśli jesteś początkowy pogąlądaj jeszcze troszke poradników gdyż to jest masakra.. ten kod jest stworzony jak by pisać skript. tak samo.. a tak to jeśli potrzebujesz jakąś klasse czy cuś to mów chętnie ją napiszę :) Zawsze warto pomagać.

Opublikowano

Bukkit.getServer().getScheduler().scheduleSyncRepeatingTask(Main.getPlugin(), new Runnable(){   public void run(){       p.setScoreboard(board);   }   }, 0, 20*10);

Co do tej liniki nie będzie to lagować? Jak ci wbije 150 typa i masz 150 tasków?

Co do pluginu, nigdy nie grałem w hurt worlda i chciałbym zagrać na serwer mc z twoim pluginem, Nie moge sie doczekac

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich po malej przerwie:

- plugin jest kontynowany

EASYYT.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...